AcasăLifestyleBaruri cu narghilea: o afacere în plină expansiune în toată lumea

Baruri cu narghilea: o afacere în plină expansiune în toată lumea

Te tentează să fumezi dintr-un muștiuc narghilea? Pe lângă faptul că este un obicei gustos și foarte prețuit, narghileaua este o plăcere care necesită timp pentru a o aprecia pe deplin. Indiferent de numele pe care l-ai da, să bei o cafea, să fumezi o narghilea este o oportunitate grozavă de a te bucura de un moment de convivialitate cu prietenii. Unora le place să adauge suc de fructe, mentă sau chiar lichioruri sărate, în timp ce altora preferă pur și simplu să le însoțească cu un ceai sau o cafea.

Narghilea: cea veche care revine la modă!

Numele „narghilea” provine din persanul „narguil” care înseamnă „nucă de cocos”. În țările arabe, se numește „shisha” sau „arguileh”, în timp ce iranienii o numesc „ghelyan”. Anterior, vasul cu narghilea era realizat în principal din sticlă, porțelan și bronz. Abia în secolul al XVIII-lea a căpătat forma actuală în Imperiul Otoman și de acolo plăcerile sale au fost descoperite și savurate de înalta societate din Europa în timpul secolului al XIX-lea.

Narghileaua constă dintr-un recipient (vatră) care poate fi realizat din diferite materiale. Deasupra se pune tutun ușor umed, pregătit special pentru shisha, iar deasupra se pune cărbune. Când aerul este tras prin conducta care iese din rezervor, cărbunele arde tutunul, iar fumul care trece înăuntru este filtrat prin apa fierbinte înainte de a ajunge la gura consumatorului.

Tutunul folosit este diferit de cel găsit în țigări. Într-adevăr, suferă un tratament diferit, prin aceea că frunzele de tutun sunt înmuiate într-o soluție de zahăr cu aditivi aromatici. Acest lucru face posibilă obținerea aromelor de căpșuni, lămâie sau portocale, printre altele. Există aromă narghilea fără tutun, dar  și pulberi și paste aromatice din trestie de zahăr.

Baruri cu narghilea: o invitație la o nouă experiență

De la atmosfera prietenoasă și relaxată oferită de narghilea, până la varietatea de tutunuri gustoase găsite în magazin, se remarcă mulți furnizori de narghilea care oferă o gamă largă de produse de descoperit. Acești nu aduc numai în țările de origine și exportă și în restul Europei cu garanția unei experiențe unice.

Un bar nu înseamnă neapărat că este un loc unde se servesc băuturi alcoolice. Uneori, un bar se referă la un club sau la un loc unde te poți întâlni cu prietenii și poți mânca ceva. În zilele noastre, există o mulțime de localuri fără alcool, cum ar fi cele cu sucuri și cele cu narghilea, printre altele. În acest sens, un bar cu narghilea este un loc în care poți savura o narghilea aromată, să mănânci sau chiar să bei o băutură cu prietenii tăi.

Odinioară foarte rare în țările europene, barurile cu narghilea au cunoscut recent o creștere a popularității, în special în Europa. Barurile cu narghilea sunt decorate în stiluri din Orientul Mijlociu pentru a te face să experimentezi magia și misticismul nopților orientale. În cele din urmă, ceea ce este incontestabil la shisha este că există atât de multe arome încât aproape nimeni nu poate pretinde că le-a gustat pe toate.

Te-ar putea interesa și

Articole recente